Duurzaam en comfortabel

van eijk pand bord

Fossiele brandstoffen raken op. Nu stookt u dagelijks gas om uw woonkamer behaaglijk te maken en voor een warm bad. In de toekomst schakelen we over op duurzame energie. De techniek van morgen is vandaag al verkrijgbaar bij Van Eijk Installatietechniek. Wij hebben ervaring met duurzaam advies en de installatie van warmtepompen en zonneboilers.

Warmtepomp

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een warmtepomp als duurzaam alternatief voor aardgas. Een slimme keuze, want met een warmtepomp bespaart u flink op uw stookkosten. Een warmtepomp haalt warmte uit de aarde en de lucht. Hier verwarmt u vervolgens uw woning en tapwater mee. Het hoge rendement is zo aantrekkelijk dat steeds meer fabrikanten toestellen ontwikkelen die warmtepomp en HR-ketel ineen zijn. Van Eijk Installatietechniek is uw ervaren warmtepomp installateur.


Duurzame energie uit de buitenlucht

Nefit ontwikkelde de EnviLine, een elektrische warmtepomp die verwarmt als het koud is én juist verkoelt als het kwik oploopt. EnviLine wint energie uit de buitenlucht, zelfs bij -20. Dat betekent dat 80% van uw energievoorziening voortaan gratis is. EnviLine werkt op elektriciteit, maar in combinatie met zonnepanelen maakt u uw energieverbruik 100% duurzaam. Naast dit grote prijsvoordeel staat de installatie van EnviLine ook nog eens op zichzelf: dus geen grondboringen of de aanschaf van aanvullende apparatuur.

energie uit buitenlucht

wel of geen grondboring

Wel of geen grondboring?

Soms is het nodig om bij de installatie van een warmtepomp een grondboring uit te voeren. Uiteraard hoeft dit alleen bij modellen die warmte winnen uit grondwater of de grond. Hoe diep er geboord wordt, hangt onder meer af van het benodigde vermogen in verband met de grootte van uw woning en de boorlocatie. Van Eijk Installatietechniek voert deze transmissieberekening voor u uit. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Duurzame zonneboiler

Wilt u jaarlijks zo’n 50% besparen op uw kosten voor warm water in de keuken en badkamer? Overweeg dan de aanschaf van een zonneboiler of een zonneboiler combiketel. Een zonnecollector op het dak verzamelt de warmte uit zonlicht en verwarmt hiermee het kraanwater in de boiler. Deze installatie bespaart ongeveer 45% op uw gasverbruik voor waterverwarming. Met een zonneboilercombi verwarmt u ook uw huis. Zo verlaagt u de stookkosten nog eens 5% extra. Dat levert niet alleen een prijsvoordeel op, maar ook een structurele verlaging van de CO2-uitstoot. Van Eijk Installatietechniek is uw zonneboiler installateur.

van eijk 05